Kampen med mad og væske i sommervarmen

Efter en længere debat en facebook gruppe omkring betalte operationer.

Jeg har de sidste 2-3 dage deltaget aktivt i en debat i en facebook gruppe angående offentligt betalte operationer, af ekstra hud på kroppen efter større vægttab.

Efter jeg har deltaget i den debat, er det gået op for mig, hvor mange mennesker, der ikke sætter sig ind i de forskellige krav og kriterier til de forskellige operationer man kan få godkendt. Der er folk, der er over bevist om, at man får silikone implantater sat ind i sine bryster fordi, at man syntes de er for små eller at folk får rettet sine skæve bryster af de offentlige pga. de er kede af udseende af dem. Men nej, sådan ligger landet langt fra…. For at få fjernet hud ”gratis” i Danmark, kræver det et massivt vægttab, mere end 30 kg, tab af 15 BMI point eller mere, hængehud, fysiske og psykiske gener, vægtstabil i 6 måneder og blodprøver der er i orden. Ydere mere, så skal ens krop IKKE stemmeoverens med ens alder. Man bliver vurderet efter disse kriterier og flere endnu, samt hvordan ens alder og krop passer sammen.

Men noget af det der gør mig harm, er dem som ikke ønsker for andre, at de kan få hjælp til at komme af med deres problem og at de kun blev overvægtige pga de spiste for meget.. Det gør mig sgu ked af det og rasende.. Kan det være rigtigt at vi kan være så modbydelige mod andre mennesker i vores lige velfærds samfund? Kan det være rigtigt at vi ikke vil hjælpe de mennesker omkring os, som ønsker hjælp? Kan det være rigtigt, at andre folk skal bestemme om det er i orden at vi er nogle få folk der får godkendt disse operationer? Kan det være rigtigt at andre skal have ondt i røven over andres succes og glæde? Kan det være rigtigt at vi ikke ønsker det bedste for fremmede omkring os? Kan det være rigtigt at vi har folk der er nedgørende omkring andres livskvalitet? Jeg syntes det ihvertfald ikke.. Det stikker i mit hjerte at vi har mennesker omkring os, som ikke ønsker det bedste for andre og vil hjælpe dem til en højere og bedre livskvalitet.. Disse ”skønheds” operationer gennem det offentlige, er ikke sjove, ukomplicerede, ufarlige at gå gennem.. Det er høj risikos operationer, som kan gå galt.. Men med så stort en smerte i hjertet, gråden hver dag, de grimme kommentarer, blikkene og usikkerheden i sig selv og omkring sig, alle disse ting, konfrontere vi på daglig basis, det er noget vi lever med.. Skammen i at vise sig i sommertøj, være nøgen foran andre og mange andre ubehagelige ting er en del af hverdagen med hængende hud. Strækmærker og appelsinhud, er de færreste der oplever ikke, at få i livet. Men der er kæmpe forskel på, at man at man har hud der hænger langt ned over ens venusbjerg eller penis, end hud der hænger 1-2 cm.. Svamp, irriteret hud, navler der væsker, huden der sprækker, lugt gener fra huden, ubehag, vægten af huden der bare ligger på ens lår eller flyder udover toiletsædet når man sidder på det..

Der er nogle som søger disse operationer, med det samme når de har tabt sig og andre prøver at acceptere huden gennem længere tid. Hvis man ønsker et plastisk fantastisk resultat, så opsøger man de private hospitaler og ikke det offentlige.. Det offentlige afhjælper en, med et problem og lover på intet tidspunkt et perfekt resultat. Så ønsker du det perfekte, må man selv betale det hele, men ønsker du at komme af med et problem, så er det, det offentlige..

Jeg er lykkelig over at have fået godkendt mine 2 operationer og allerede gennemgået den første. Jeg har kæmpet hele mit liv med vægten og jeg kæmper stadig en kamp hver dag. Den hud jeg havde ekstra, følte jeg at den gjorde mig større end jeg var og derfor oftere oplevede ”tykke Ida” i spejlet og i mit sind… Nu er kampen gået  i gang med at sætte hende bag lås og slå, så jeg kan leve, mit liv, som jeg altid har drømt om. Jeg glæder mig på andres vegne over at de for godkendt deres operationer og jeg føler med dem, som også bliver afvist. Jeg forstår dem der får lavet operationer via den offentlige og KÆFT hvor er jeg misundelig på, dem der får pengene til at få gjort det, i det private. HVIS jeg ikke selv, kunne have fået gjort det gennem Herlev, så er der ingen tvivl om, at jeg ville have sparet pengene op i det private eller lånt pengene til det 🙂

Vi fortjener alle det bedste og have den bedst mulige livskvalitet. Jeg vil glæde mig på andres vegne, men også lytte til dem som ikke får hvad de ønsker 🙂

Det var lidt tanker fra mig idag 🙂 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kampen med mad og væske i sommervarmen